U pronalaženje Benedija Đukanovića uključena i policija Srbije

Hronika

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske preduzelo je opsežne istražne i operativno-taktičke mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa podmuklim i svirepim ubistvom iz zasjede banjalučkog biznismena i čovjeka (Slaviše Krunića) koji je u Banjaluci bio poznat kao neko ko je zapošljavao skoro 1.500 radnika, istakao je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

 

Lukač je naglasio da je život izgubio i Krunićev pratilac, mladić koji je bio sa njim u vozilu, dok je drugi pratilac teško ranjen.

 

“Noćas smo predali tužilaštvu izvještaj protiv Emilia Balda koji je bio jedan od direktnih izvršilaca uključenih u ovo svirepo ubistvo. Željko Kovačević, poznat policiji od ranije, ubijen je na licu mjesta tokom mučkog napada. Riječ je o razbojniku koji je trećinu života proveo u zatvoru. Treće lice Benedi Đukanović koji se, takođe, dovodi u vezu sa direktnim izvršenjem ovog krivičnog djela, nalazi se u bjekstvu”, naveo je Lukač.

 

On je podsjetio da je za njim raspisana potjernica, te izrazio nadu da će u narednom periodu biti dostupan zakonu, lišen slobode i procesuiran za nedjela koja su napravili.

 

Ministar Lukač je naveo i da su svi mediji objavili Đukanovićeve podatke i fotografiju, te pozvao sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju gdje se on nalazi da jave policiji.

 

“Tu noć kada se desilo ubistvo mi smo, u skladu sa našim radnjama koje inače preduzimamo kada se izvršavaju teža krivična djela, blokirali teren kako užeg dijela Banjaluke tako i šireg terena. On je zaustavljen na području Dervente, vjerovatno, u pokušaju bjekstva nakon izvršenog krivičnog djela. Nešto poslije 2.00 časa policija ga je zaustavila i kontrolisala, ali u tom trenutku nismo imali informaciju da je uključen u izvršenje ovog krivičnog djela, već smo to utvrdili u jutarnjim časovima”, rekao je Lukač.

 

On je naglasio da je policajac evidentirao njegove podatke i vozilo kojim je otišao, tako da se zna da je napustio Banjaluku.

 

“Mi dalje radimo i preduzimamo sve radnje i mjere da dođemo do njega u saradnji sa drugim agencijama, policijama, pa i sa policijom Srbije i nadamo se da ćemo u narednom periodu uspjeti da ga uhapsimo”, istakao je Lukač.

 

Govoreći o braći Nerminu i Arminu Ćulum, koji su privedeni u okviru istrage u ovom slučaju, Lukač je pojasnio da su oni privedeni jer se prilikom preduzimanja svih mjera i radnji pojavila informacija da su imali veze, odnosno određene kontakte sa navedenim osumnjičenim licima.

 

“Vidjećemo da li imaju bilo kakve veze sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Istraga ide dalje i prema nekim drugim licima, jer je više njih privedeno u okviru istrage tako da ćemo vidjeti da li su još neka lica na bilo koji način uključena u ovo ubistvo”, rekao je Lukač novinarima u Prijedoru.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *