Vrhovni sud odbio žalbu Sefića kojom je zatražena oslobađajuća presuda

Hronika

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine rješenjem je odbio žalbu advokata Kerima Čelika koji je zatražio oslobađajuću presudu za Sanjina Sefića i usvojio žalbe Tužilastva i advokata oštećenih.

 

– Odbili su žalbu advokata Sanjina Seifića, a prihvatili žalbu našeg advokata. Potpuno su odbili iskaz koji je dao vještak iz Srbije Milan Vujanić, a uvažili nalaz saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića. Osim toga su mu dodali da je to bilo s predumišljajem – rekao je Amir Agić, otac nastradale Selme Agić.

 

Sanjinu Sefiću je određen dvomjesečni pritvor do održavanja drugostepene presude.

 

– Slučaj se vraća na Kantonalni sud gdje će postupak biti obnovljen. To će biti najviše dva-tri ročišta, mora sve biti završeno za godinu. Ja očekujem da će Sanjin Sefić i njegovi pomagači dobiti maksimalnu kaznu – rekao je Agić.

 

Podsjećamo, Tužilaštvo Federacije BiH je u februaru ove godine predložilo Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda izrečena Sanjinu Sefiću i taj predmet vrati na ponovno suđenje.

 

Sanjin Sefić je spomenutom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci, dok su Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić oslobođeni od optužbe da su počinili krivično djelo pomoći učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

 

(Klix)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *