Novinar napadnut u Mostaru

Hronika

Aktivista Mreže NVO i novinar Husein Oručević jutros je oko 9 časova napadut na parkingu iza Gradske vijećnice u Mostaru.

 

Oručevića su, kako je rekao, napale dvije nepoznate osobe koje su se nalazile u “golfu” crvene boje verbalno napale dok je prolazio, upućujući mu razne prijetnje i pogrdne riječi.

 

– Nisam se odmah osvrtao, ali kako salva uvreda nije prestajala, uzeo sam diktafon i stavio svoju akreditaciju dopisnika poljskog radija, prišavši tim osobama i zatraživši od njih da u mikrofon kažu, odnosno, ponove to što su rekli. Nakon toga je jedan od njih uzeo bocu vode i prosuo je po meni i diktafonu, koji mi je u potpunosti oštećen – ispričao je Oručević, prenosi Avaz.

 

Nakon toga, on je ovaj napad prijavio u Policijsku upravu Mostar, što nam je i potvrđeno u MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

Oručević je, zajedno s drugim predstavnicima Mreže, podsjetimo, javnosti iznio informacije o prisustvu opasnih tvari u mulju na pročistaču otpadnih voda, a nedugo nakon toga uslijedila je blokada deponije “Uborak”.

 

avaz.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *