Zbog ubistva mladića u Sarajevu uhapšeni tinejdžeri

Hronika

Nakon tuče više osoba na Teheranskom trgu u opštini Novi Grad, o kojoj je sinoć u 19.25 sati obaviještena Četvrta policijska uprava, ubijen je 21-godišnji R. O. iz Sarajeva, navodi se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Dodaje se da je smrt mladića konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

 

“Također, u navedenoj tuči jedno maloljetno lice rođeno 2001. godine je zadobilo povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu”, navodi se u saopštenju.

 

Iz MUP-a KS istakli su kako su zbog sumnje da su učestvovali u tuči sa smrtnom posljedicom uhapšene dvije maloljetne osobe, stare 17 i 16 godina, te su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekta i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

 

“Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Nakon završene kriminalističke obrade, lica lišena slobode će uz izvještaj biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu. S obzirom da su lica lišena slobode maloljetnici, zbog zaštite interesa djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti saopštiti više informacija”, navodi se u saopštenju.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *