Uhapšeno 14 dilera, policija traga za dvije osobe

Hronika

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), rano jutros realizovali su opsežnu policijsku akciju kodnog naziva “Mreža 3”, u kojoj je uhapšeno 14 osoba.

 

U ranim jutarnjim satima počeli su istovremeno pretresi na 21 lokaciji na području Zenice, a riječ je o akciji MUP ZDK koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

 

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP ZDK, aktivnosti se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva ZDK, te se postupa po naredbama Opštinskog suda u Zenici.

 

– U akciji je uhapšeno 14 osoba, za dvije osobe se još traga. Jedna osoba već je u pritvoru – kaže Alić.

 

Napominje da realizovana akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža I” i “Mreža II” koje su sprovedene u 2016. i 2017. Godini.

 

U u okviru ovih akcija je obavljeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je uhapšen, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, počinjenih od strane osoba koje su bile meta operativnih akcija.

 

– Više detalja i rezultatima akcije moći ćemo potvrditi po okončanju aktivnosti, odnosno pretresa koji su još uvijek u toku – podvukla je Alić.

 

(Avaz)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *