Kod Banjalučanina pronađeno 15 pušaka, 16 pištolja i velika količina municije

Hronika

Banjalučka policija je tokom pretresa objekta koji koristi D.M. pronašla i zaplijenila 15 pušaka, 16 pištolja i veću količinu municije i hladnog oružja.

 

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 11. aprila, preduzimanjem operativnih i drugih mjera i radnji slobode su lišili D. M, a za kojeg postoje osnovi sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

 

Policiji je prijavljeno da je u ulici Slobodana Jovanovića u Banjaluci prvo došlo do fizičkog sukoba između D.M. i S.L. Izvršenim uviđajem utvđeno je da D.M. ima pištolj za koji ne posjeduje dozvolu.

 

– Izvršen je pretres na lokaciji koju koristi osumnjičeni D.M. kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 15 pušaka različitih proizvođača, 16 pištolja različitih proizvođača, među kojima se nalaze i pištolji bez oznaka proizvođača, 2 noža sa futrolama, 5 bajoneta i 432 komada municije različitih kalibara – navode iz banjalučke policije.

 

U okviru ovih aktivnosti izvršena je i kriminalistička obarada S.L. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo tjelesna povreda.

 

Mjere i radnje u okviru ovog predmeta sprovođene su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci.

 

Određene aktivnosti su kako navode iz PU Banjaluka i dalje u toku.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *