Zabranu i ograničenje kretanja prekršilo 27 građana

Hronika

U Republici Srpskoj 27 građana u protekla 24 časa nije poštovalo zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja.

 

Policija je izdala četiri prekršajna naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

 

Iz MUP-a podsjećaju da se zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske zabranjuje kretanje lica sa navršenih 65 i više godina, a zabrana kretanja svim licima na javnim površinama u periodu od 20.00 do 5.00 časova.

 

Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

 

Republički štab je 10. aprila donio zaključak o zabrani okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu.

 

MUP Srpske poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa.

 

U nastavku pogledajte i video snimak ulica Banjaluke sinoć za vrijeme policijskog časa.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *