Izvorna Srpska: Nepotrebna drama oko zastave RS u Predsjedništvu

Politika

Krajnje nepotrebna drama oko postavljanja zastave Republike Srpske ispred Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH ne smiruje se, dok su realni, svakodnevni problemi preživljavanja građana BiH potpuno zanemareni od strane onih koje je narod izabrao i plaća ih da bi te probleme rješavali, saopštila je Izvorna Srpska.

– Sasvim je normalno i opravdano da zastava Republike Srpske bude istaknuta u svim institucijama u kojima su zastupljeni Srbi, što je i bio slučaj u zgradi Predsjedništva BiH još od 1996. godine, ali su ih svi prethodni srpski članovi Predsjedništva, kao i predstavnici druga dva naroda držali u svojim kabinetima, a ne po hodnicima zgrade Predsjedništva koji su zajedničke prostorije i do sada nije bilo nikakvih problema, navodi se u saopštenju ove stranke.

Izvorna Srpska smatra da je pridavanje tolike pažnje postavljanju, pa uklanjanju, pa ponovnom postavljanju zastave Republike Srpske ispred Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, ništa drugo do „bacanje prašine u oči“ gladnom narodu i pomjeranje fokusa sa krucijalnih i egzistencijalnih problema na one trivijalne .

– I da narod nije gladan, ova situacija oko zastave savršeno bi opisivala onu staru izreku „daj narodu hljeba i igara“. Međutim građani Republike Srpske i BiH toliko su smanjili apetite i naučili na budu gladni, da im je izgleda dovoljno i samo igara, bez hljeba, dodaje se u saopštenju.

Izvorna Srpska smatra da bi nosioci najviših funcija trebalo da se pozabave ozbiljnim pitanjima kao što su masovan odlazak stanovništva, nezaposlenost i glad, propadanje zdravstava i obrazovanja koji su osnova zdravog društva, oporavak posrnule ekonomije koja najviše liči na dužničko ropstvo, umjesto što unoseći i iznoseći državne zastave prave od sebe samih karikature i na taj način ismijavaju i narod i državu koju predstavljaju.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *