Vigemark: Ubrzati sa odgovaranjem na Upitnik EU

Politika

Šef delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark danas je u razgovoru sa predsjedavajućom Predstavničkog doma parlamenta BiH Borjanom Krišto i njenim zamjenikom Nebojšom Radmanovićem pozvao na brže odgovaranje na dodatna pitanja iz Upitnika EU.

Vigemark je istakao da će naredna godina biti veoma važna za proces evropskih integracija BiH i apelovao da profunkcioniše Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje.

On je ponovio očekivanje da će proces formiranja vlasti na svim nivoima teći bez smetnji i da će predstavnici vlasti tražiti i nalaziti kompromisna rješenja u vezi sa svim spornim pitanjima.
Članovi Kolegijuma Predstavničkog doma ukazali su na potrebu poštovanja Ustava BiH, kako u vezi sa predstavljanjem BiH u institucijama EU i načinom donošenja odluka unutar Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, tako i prilikom usvajanja izmjena Izbornog zakona BiH.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da su članovi Kolegijuma, naglašavajući činjenicu da u BiH postoji opšti i institucionalni konsenzus u vezi sa procesom evropskih integracija, izrazili uvjerenje da će, u saradnji sa institucijama EU, u ovom četvorogodišnjem mandatu biti napravljeni značajni iskoraci na evropskom putu BiH.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *