Lukač: Nema trajne zabrane okupljanja na Trgu Krajine

Politika

MUP Republike Srpske nije donio niti može donijeti rješenje o zabrani trajnog okupljanja građana na Trgu Krajine u Banjaluci, rekao je resorni ministar Dragan Lukač u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Banjaluci.

 

– Nema nikakve trajne zabrane okupljanja građana na Trgu Krajine, to je izmišljena spekulacija – rekao je Lukač, odgovarajući na pitanje poslanika tokom “Aktuelnog časa”.

 

Prema njegovim riječima, MUP Republike Srpske zabranjuje okupljanje ako je podnesen zahtjev i ako procijeni da takvo okupljanje može da dovede do narušavanja javnog reda i mira ili do opasnosti za druge građane.

 

– MUP u skladu sa zakonom zabranjuje okupljanje kada se ljudi nelegalno okupljaju, bez ikakvog odobrenja i zahtjeva za mirno okupljanje – pojasnio je Lukač.

 

On je dodao da će MUP Republike Srpske u skladu sa zakonom zabraniti okupljanje koje nije prijavljeno u skladu sa zakonom i naročito ako to okupljanje dovodi do narušavanja javnog reda i mira.

 

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković pitao je ministra Lukača, na osnovu koje odluke je MUP Republike Srpske “trajno zabranio okupljanje grupe `Pravda za Davida`” na Trgu Krajine u Banjaluci.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *