HDZ će imati pet delegata u Domu naroda BiH

Politika

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ kako će HNS imati sigurno četiri, a vjerovatno i pet delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

 

Čović je rekao da je na današnjoj sjednici bilo govora o formiranju vlasti na svim nivoima među kojima je i dogovor u vezi s konstitutivnom sednicom Doma naroda BiH.

 

“Vjerujemo da, kada je u pitanju nivo BiH, u narednih sedam dana da ćemo imati mandatara za sastav Savjet ministara BiH”, kazao je Čović.

 

On je rekao da će u sredu biti formirana zakonodavna vlast u FBiH, a da izvršna vlast trenutno postoji te da će HDZ tražiti partnera s kojim će provesti programe i rešiti problem izbornog zakonodavstva.

 

Na pitanje o tome ko će biti imenovan na ključne pozicije u FBiH, Čović je rekao da ne bi komentarisao spekulacije. On je rekao da će HDZ poslati CIK-u imena pet delegata za Dom naroda BiH, te da će HDZ BiH sigurno imati četiri delegata, a vjerovatno i pet. Kako kaže, njegova želja je bila da tu budu dvije dame.

 

On je rekao da se Lidija Bradara žrtvovala i ostala na čelu Doma naroda FBiH uprkos tome što je dobila mandat u Predstavničkom domu FBiH.

 

“Kada se sve završi iće na novo mjesto, neće ostati na ulici i neće koristiti bijeli hljeb”, rekao je Čović.

 

klix.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *