Stanivuković traži zakon o zabrani zastrašivanja

Politika

Moj cilj nije bezbjednost mene, već bezbjednost svih građana. U ime toga, ovdje se nalazi Nacrt zakona o zabrani zastrašivanja koji ću predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je narodni poslanik PDP Draško Stanivuković.

 

Dodaje da ovaj zakon ima za cilj da svaka osoba, koja obavlja javni posao, kada bude koristila svoju funkciju, zastraši narod, bude krivično odgovorna.

 

-Kada ministar kaže: “Ako neko udari čvoku mom sinu vidjeće šta će biti”. Ili kada predsjednik kaže: “Ko ne glasa dobiće otkaz”, to kod nas nije krivično djelo, dok su druge zemlje to odavno uredile – rekao je on.

 

Dodaje da elemente zastrašivanja i sijanja straha trpe mnogi zaposleni u javnoj upravi, te da se tome mora stati u kraj.

 

– Zakon će se već u sljedećim zasjedanju NSRS uvesti u proceduru. Već je skoro spreman – rekao je on, te dodao da je prethodnih dana obavio mnoge važne razgovore.

 

Napominje da će od ambasada tražiti podršku i zaštitu, te da će tražiti da se izjasne. Još je jednom naglasio da nema povjerenje u vrh MUP-a, te da je angažovao privatno obezbjeđenje.

 

– Insistiram da MUP kaže da se radi o inspektoru Milošu Bandiću, koji je podnio krivičnu prijevu protiv Ivana Begića. Znači, protiv onog kome se prijeti ide krivična prijava, a protiv onog ko prijeti ide disciplinski postupak – rekao je on, naglašavajuću da je novi zakon baš za takve slučajeve.

 

Slučaj “audio snimak”

 

– Pozvan sam na saslušanje oko audio snimaka. Sutra u 12 idem na saslušanje, kao svaki normalan građanin iako ne znam zašto zovu mene jer sam u to vrijeme bio u NSRS – rekao je Stanivuković, dodajući da je sve posljednjih dana krenulo od afere pelene, te se osvrnuo i na te događaje.

 

– Podnosimo krivične prijave protiv odgovornih ljudi, i tražimo da se vrati stari pravilnik te da se pojedini prestanu bogatiti na ovakav način – rekao je Stanivuković.

 

Portparola PDP, Anja Petrović, rekla je da su zadovoljni što je zasjedao Odbor za bezbjednost NSRS, kao i da su zadovoljni njihovim zaključcima.

 

– Međutim, nećemo odustati od svojh zahtjeva i tražimo od nadlažnih da se sankcionišu svi odgovorni za prethodne događaje – rekla je Petrović.

 

Osudio kupovinu automobila

 

– Porazno je da će NSRS sutra reći da nema para za knjige osnovaca, a ima para za nove automobile – kaže Stanivuković.

 

Dodaje da će se nastaviti boriti protiv kupovine skupih automobila.

 

– Borićemo se i protiv toga, jer je u pitanju kupovina bahato skupih automobila NSRS u kojoj i ja radim – naglasio je Stanivuković.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *