Vukojević: Moguća koalicija SDS i PDP sa SNSD

Politika

Koalicija SDS i PDP sa SNSD na nivou BiH sve je izvjesnija. Formalno, partije će naknadno odlučiti o ponudi SNSD, ali samu činjenicu da opozicione partije u Srpskoj nisu na prvu odbile Milorada Dodika, za mnoge je signal da bi konačan odgovor mogao da bude pozitivan, samo je pitanje uz kakvu argumentaciju.

 

Magistar komunikologije Borislav Vukojević ubijeđen je da će potencijalna koalicija ubrzo postati realnost, pod izgovorom “mi štitimo interese građana i interese Republike Srpske”.

 

– Svako iole razuman bi mogao onda postaviti pitanje po čemu se onda razlikujete međusobno, osim po broju fotelja? Još jednom se dokazuje kako se narušava demokratičnost izbora, a da nije direktno vezano sa izbornim zakonom. Ovdje je stvar principa, slično kao što je bio slučaj sa Draganom Čavićem: ako poslije izbora svako može da koalira sa svakim, čemu onda izbori? Očigledno je da političke partije u BiH misle da građani biraju njihove benefecije u vlasti, a ne da biraju njih da štite interese građana u odnosu na politike koje zastupaju – kaže Vukojević za Srpskainfo.

 

Podsjećamo, na jučerašnjim sastancima stranačkih delegacija u Banjaluci lider SNSD Milorad Dodik ponudio je predsjednicima SDS i PDP, Vukoti Govedarici i Branislavu Borenoviću da budu ministri u Savjetu ministara BiH. Borenović je takvu mogućnost odmah odbacio, dok je Govedarica saopštio da će organi sranke donijeti konačnu odluku.

 

Istovremeno, SDS i PDP nisu odbacile mogućnost da se kao partije pridruže bloku stranaka okupljenih oko SNSD i da tako formiraju snažan srpski blok u Sarajevu. Konačan odgovor SDS i PDP očekuje se iduće sedmice.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *