Govedarica razgovarao sa OHR delegacijom

Politika

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica na sastanku sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom i prvim zamjenikom visokog predstavnika Majklom Skenlanom istakao je da novi izborni zakon treba da vrati povjerenje građana u izbore i u institucije.

 

Govedarica je na sastanku u Banjaluci ocijenio da je izborni zakon najveći problem u BiH, jer sve društvene anomalije i nepovjerenje građana u institucije polaze od izbornih prevara koje se već godinama dešavaju, saopšteno je iz SDS-a.

 

– Novi izborni zakon treba da obezbijedi vjeru kod građana u izbore, izborni dan i izborni proces jer je to jedan od najvažnijih koraka da građani vrate izgubljeno povjerenje u institucije. Pošteni izborni proces obezbijediće kod naroda vjeru u prosperitet i budućnost u ovoj zemlji – rekao je Govedarica.

 

On je naveo da je politika mira i politika stabilnosti najvažniji interes srpskog naroda u BiH.

 

– Republici Srpskoj i BiH potrebna je odgovorna politika nasuprot populističkih politika koje zagovaraju neki politički subjekti. Samo čuvajući Dejton čuvamo mir, gradimo stabilnost i stvaramo preduslove za napredak društva – rekao je Govedarica.

 

On je naglasio da SDS podržava put BiH ka EU i izražava opredijeljenost za ekonomsko-socijalne reforme koje treba da zaustave sve negativne procese u zemlji.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *