Govedarica odustao od kandidature za predsjednika SDS

Politika

Vukota Govedarica, aktuelni lider SDS, potvrdio je danas u Istočnom Novom Sarajevu da se neće ponovo kandidovati za predsjednika stranke i da svoju podršku daje Mirku Šaroviću.

 

Govedarica je istakao da on nema kreativnost da se ne zamjeri režimu i istakao da vjeruje u pobjedu Mirka Šarovića.

 

– Šarović je ličnost koja može da okupi SDS – naglasio je Govedarica.

 

Govedarica je čestitao Šaroviću na rezultatima koje je napravio u Savjetu ministara BiH kao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

 

On je istakao da je novom predsjedniku potrebno jače pozicioniranje u stranci.

 

– U tome moramo da učestvujemo svi, a vrlo je bitno da se promijeni ponašanje pojedinaca u stranci – rekao je Govedarica.

 

Vezano za zamjenika predsjednika stranke, Govedarica ističe da će prihvatiti tu funkciju, ukoliko ga novi predsjednik predloži.

 

Zahvalio se opštinskim organizacijama koje su ga podržale i zamolio da svoju podršku preumjere na Šarovića.

 

Mirko Šarović se zahvalio Govedarici na podršci i istakao da su oči cjelokupne javnosti usmjerene na unutarstranačke izbore u SDS.

 

– Zajednička procjena je da se napravi konsolidacija SDS, da stranka bude prepoznatljivija i drugačija u odnosu na ostale – dodao je Šarović.

 

On dodaje da kad je u pitanju vlast na nivou BiH nije bilo nikakvih razgovora i da je sasvim legitimno stvarati politička partnerstva, te da će SDS na svoj način učestvovati.

 

– U ovom trenutku nema uslova za koaliciju sa SNSD, ali to ne znači da ne treba da imaju normalan politički dijalog – poručio je Šarović.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *