U institucijama BiH 583 novozaposlene osobe

Politika

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas da je u septembru 2018. godine, ondnosno neposredno prije opštih izbora, iz budžeta institucija BiH isplaćena plata za 21.806 osoba, dok je na platnom spisku u maju 2019. godine bilo 22.389 ljudi što potvrđuje da je broj zaposlenih povećan za 583.

 

“Svi koji se trude da demantuju ove činjenice mogu se obratiti Ministarstvu Finansija i trezora BiH, koje isplaćuje plate, ali i Agenciji za statistiku, Direkciji za ekonomsko planiranje, te Međunarodnom monetarnom Fondu i Svjetskoj banci gdje, takođe, prate i obrađuju ove podatke”, rekao je Špirić.

 

On je pozvao one koji sumnjaju u ove podatke da se obrate ovim institucijama, iz kojih su mu dostavljeni zvanični podaci zaključno s 31. majem, pa da vide da li ima u junu novozaposlenih.

 

“Suvišna je svaka polemika sa onima kojima je Savjet ministara zavod za zapšljavanje. Takvi nemaju nikakve vizije i nisu mogli uraditi ništa korisno za cijeli mandat pa otimaju dane da još malo ostanu u vlasti jer kad odu niko ih se neće sjećati, pa čak ni ovi koje su zaposlili”, naglasio je Špirić.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *