Višković: Moguća posebna sjednica o parcelaciji i koridorom “Pet ce”

Politika

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da na narednoj posebnoj sjednici parlamenta Srpske neće biti riječi o parcelaciji u vezi sa izgradnjom Koridora “Pet ce” kroz Srpsku, ali da postoji mogućnost da se sazove još jedno zasjedanje na kojem će se ta odluka razmatrati.

 

– Nažalost, odluka o parcelaciji neće biti pripremljena za narednu sjednicu, ali moguće je da u drugoj polovini avgusta zatražimo drugu posebnu sjednicu o tome – rekao je Višković novinarima u Modriči.

 

On je potvrdio da će parlament u utorak, 16. jula, razmatrati prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje projekta Koridor “Pet ce” – obilaznica Doboj, te da je riječ o kreditnom zaduženju od 150 miliona evra za drugu fazu gradnje auto-puta.

 

– Druga tačka dnevnog reda je prijedlog odluke o iznosu garancija koje Srpska može izdati u ovoj godini. Riječ je o okvirnom iznosu koji se usvaja za 2019. Godinu – rekao je Višković i objasnio da su garancije Vlade potrebne za nastavka realizacije velikih infrastrukturnih projekata, poput gradnje bolnica i hidrocentrala.

 

Narodna skupština će u utorak, 16. jula, s početkom u 12 časova, na četvrtoj posebnoj sjednici razmatrati prijedloge odluka o prihvatanju zaduženja Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje projekta Koridor “Pet ce” – obilaznica Doboj, te o iznosu garancija koje Srpska može izdati u ovoj godini.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *