Кonstitutivna sjednica Glavnog odbora SDS

Politika

Кonstitutivna sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke biće održana danas u Banjaluci, najavljeno je iz ove stranke.

 

Glavni odbor je izabran krajem juna, kada je ta stranka dobila i novog predsjednika.

 

Iako se očekivalo da na konstitutivnoj sjednici budu izabrani novi organi te stranke, zamjenik predsjednika, Predsjedništvo i Izvršno odbor, do toga neće doći.

 

Prema pisanju pojedinih medija, danas će biti izabran predsjednik Glavnog odbora SDS, generalni sekretar i nekoliko članova Predsjedništva.

 

Organi stranke prema novom statutu biraju se na prijedlog predsjednika SDS.

 

Kako tvrde mediji, Mirko Šarović se odlučio da u Predsjedništvu budu bivši predsjednici te stranke Mladen Bosić i Vukota Govedarica, Rado Savić, Mićo Mićić ,Nemanja Vasić…dok bi predsjednik Glavnog odbora trebao da bude Milan Miličević, a generalni sekretar Zoran Latinović.

 

Inače treba podsjetiti da je u prethodnom periodu,nakon opštih izbora prošle godine, isplivala jaka struja u toj stranci, koja je zagovarala bližu saradnju sa SNSD i njenim liderom Miloradom Dodikom, a koji su na čelu te stranke htjeli dovesti Miličevića, tadašnjeg predsjednika GO SDS-a.

 

Nakon dolaska Šarovića za predsjednika SDS tenzije su se umirile i u javnosti nije bilo suprostavljenih stavova koji su bili prisutni u prethodnom periodu.

 

Iako nije puno govorio o dešavanjima u stranci, Šarović je rekao da SDS može biti ponovo prva stranka u RS i da će to zavisiti i od članova te stranke koliko su opredijeljeni da se bore za svoje ideje.

 

Podsjetimo da je u posljednjim izbornim ciklusima bilo dosta preletača it te stranke, koji su otišli ka vladajućim strankama, prije svega SNSD-u.

 

SDS je opoziciona stranka u Republici Srpskoj, dok je na nivou BiH još u vlasti jer novi Savjet ministara nije izabran.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *