Šarović: SNSD odgovoran za urušavanje nadležnosti RS

Politika

SNSD je bio glavni prenosioc nadležnosti s RS na nivo BiH, a u izvještaju koji je ponuđen na Narodnoj skupštini ta stranka pokušava da spere sa sebe odgovornost za to, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

 

On je ocijenio da je dokument ponuđen narodnim poslanicima priprema političkog obračuna s opozicijom i pokušaj distanciranja od vlastite odgovornosti.

 

„U elaboraciji ovog dokumenta ponašate se kao da se ovo sve desilo nekom drugom, kao da je to uradio neko drugi, a vi sad kao spasioci želite da vratite ono što je taj neko drugi uradio. Uvažena gospodo, vaša politička organizacija je učestvovala u prenosu nadležnosti. Vaša stranka je dala najveći doprinos time što ste prihvatili 49 zakona s kojima ste 49 nadležnosti RS prenijeli na nivo BiH. U ovom izvještaju to niste naveli“, rekao je Šarović, i pozvao SNSD da se distancira od onih koji su, kako je rekao, te nadležnosti prenosili.

 

Rekao je da nema ništa protiv da se kriminalizuje prenos nadležnosti, ali pod uslovom da se on primjenjuje retroaktivno prema onima koji su, kako je rekao, nadležnosti prenosili u prošlosti.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *