Crnadak: Predsjedništvo da objavi Program reformi

Politika

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak pozvao je članove Predsjedništva BiH da objave Program reformi BiH, koji su usvojili 19. novembra.

 

Crnadak je članove Predsjedištva pozvao da objave dokument, da zajedno izađu pred medije i kažu da li je NATO put odblokiran ili zaustavljen, te da se Savjet ministara formira kada to bude jasno.

 

– Punih osam dana narod je zbunjen, a prema svijetu šaljemo sliku u kojoj se država blamira – istakao je Crnadak na konferenciji za novinare u Banjaluci.

 

Crnadak je rekao da će, ukoliko Savjet ministara bude formiran i nakon izjave zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma u parlamentu BiH Nebojše Radmanovića da je NATO put zaustavljen, da nema akcionog plana za članstvo (MAP), te da će se SNSD u novom Savjetu ministara tako i ponašati, biti prvi koji će čestitati srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku.

 

– To će biti znak da je on bio uporniji, te da je slomio svoje partnere sa kojima je razgovarao. To će značiti da je MAP sahranjen za sva vremena, te da će biti verifikacija odustajanja od članstva BiH i odustajanja od odluke Predsjedništva iz 2009. godine o MAP – rekao je Crnadak.

 

On je dodao da, sa druge strane, pojedini visoki oficiri Oružanih snaga BiH i drugi politički funkcioneri ovih dana pričaju da je, “u stvari, ono što piše u Programu reformi upravo MAP i njegova aktivacija”.

 

Odgovarajući na pitanje koliko je savjetnika u kabinetu zaposlio u toku mandata, Crnadak je naveo da po pravilniku ima pravo na pet savjetnika, te da niko od njih neće ostati u Ministarstvu, nego će se vratiti poslovima koje su radili ranije.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *