Magazinović: Tegeltija imao godinu dana da pripremi ekspoze, moglo je i konkretnije

Politika

Drago mi je što je konačno došlo do formiranja vlasti i mislim da ćemo vrlo brzo biti svjedoci toga da li je morala proći godina dana i da li je vrijedilo čekati ovo što ćemo dobiti.

 

Rekao je ovo posalnik SDP, Saša Magazinović, nakon izlaganja ekspozea Zorana Tegelitije, te istakao da je, s obzirom na to da je imao godinu dana da pripremi ekspoze, sve to moglo biti i konkretnije.

 

– Kada su u pitanju ekonomski pokazatelji koje ste nam pokazali, oni koji Vas podržavaju Vas vide kao nekoga ko će raditi na tome da to bude bolje, a oni koji Vas ne podržavaju kažu da ćete ostati poznati kao čovjek za čije vrijeme su propale tri bankne – rekao je Magazinović.

 

On je Tegeltiju pitao da pojasni kako će se konkretno baviti Zakonom o PDV.

 

– Recite na “dobardanskom” šta znači u skladu sa evropskim direktivama? Da li to znači da će biti povećan ili ne? Reći nam da svi razumijemo šta to znači – upitao je Magazinović.

 

On je Tegeltiju upitao i da li će poštovati Parlament BiH više nego što je kao ministar finansija poštovano NSRS, i da li će se prema budžetu BiH ophoditi kao prema sredstvima investicione razvojne banke.

 

U raspravu se uključio i aktuelni ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić, te u ime Kluba poslanika SDS i PDP, zatražio pauzu i pismeni primjerak ekspozea.

 

– Jako je puno stvari izračeno u ekspozeu, po mene nerealnih i kontradiktornih. Tražim pauzu od 60 minuta i primjerak ekspozea kako bismo se pripremili za konkretnu i valjanu diskusiju – rekao je Mektić.

 

Košarac: Nije takva praksa

 

Predsjedavajući Kluba SNSD, Staša Košarac je, komentarišući Mektićev zahtjev, objasnio da nikada do sada nije bila praksa da se ekspoze u pismenoj formi nalazi pred poslanicima, te naveo nekoliko primjera.

 

Iako nije mogao da odbri pauzu od sat vremena, predsjedavajući Zvizdiće odobrio je pauzu od pola sata, te dodao da se njegaov ekspoze nalazio pred svim poslanicima za vrijeme njegovog imenovanja.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *