Stanić: Dodik je slagao Rusiju

Politika

Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić rekao je da je „Mile odlučio da svoju višedecenijsku prevaru pokaže i u Narodnoj skupštini“.

 

On tvrdi da je Program reformi „zapravo ANP“ ili njegova skraćena verzija. Stanić smatra da je Bakir Izetbegović „ponudio Dodiku“ rečenicu da Program reformi ne prejudicira ulazak BiH u NATO.

 

– Ovdje se dodatno kaže da će biti potrebna dodatna odluka Predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH. Dakle, Srpska je isključena iz svih varijanti, nema je ni u fusnoti. Sudbina o ulaksu u NATO se kroji na nivou BiH, što je bio cilj SDA, da se izbiju aduti Republici Srpskoj. Sušina ovog dokumeta je da je on potpuno dovoljan da NATO donese odluku da BiH već iduće godine bude član NATO. Svi strani ambasadori u BiH, izuzev iskonstruisane priče ruskog ambasadora, govore da ovaj dokument vodi BiH u NATO. Dodik je djelima i nedjelima na prostoru RS je bio ucijenjen da ovo uradi – rekao je Stanić.

 

Miladin Stanić tvrdi da će se ruski ambasador u ovoj priči držati po strani.

 

– Recite mi šta se nakon ovoga lijepo desilo u kontaktima RS i Rusije. Nema takvih kontakata. Dodik je slagao Rusiju – kaže Stanić.

 

On tvrdi da niko nije rekao da RS nema pravo na veto u Predsjedništvu i PS BiH u slučaju neke nove odluke o NATO, ali da ovim dokumentom više nema nikakvog učešća institucija RS.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *