Šarović: Nema kompromisa sa SNSD

Politika

Nema nikakvog kompromisa sa SNSD. Mi imamo svoju jasnu politiku i sa Dodikom može razgovarati samo predsjednik SDS – rekao je za Srpskainfo predsjednik Srpske demokratske stranke, Mirko Šarović.

 

On je nakon informacije da su se u Laktašima sastali gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i lider SNSD Milorad Dodik, rekao da su pravila u SDS potpuno jasna.

 

– Koalicije prije izbora i koalicije poslije izbora donose se samo na organima i o tome može da odluči smo predsjednik stranke, Predsjedništvo, Glavni odbor i niko drugi – istakao je Šarović.

 

On je naglasio da sa liderima drugih stranaka može da razgovara i politiku vodi samo predsjednik SDS.

 

– U ovom slučaju, sa Dodikom samo ja mogu da razgovaram i niko drugi, sve ostalo nije u skladu sa politikom Srpske demokratske stranke. To je potpuno jasno svakom članu Srpske demokratske stranke pa ma o kome se radilo – rekao je predsjednik SDS.

 

Šarović je ponovio da tu nema nikakvog kompromisa, nikakvog izuzetka, svi moraju da se uklope u ovakve jasne principe rada SDS kao i da je to rekao i gospodinu Mićiću.

 

– Mi ćemo zatražiti jasnu informaciju od gospodina Mićića ali ne treba da bude bilo kakve dileme da o političkim pitanjima sa liderom neke druge stranke, u ovom slučaju sa Dodikom može da pregovara samo predsjednik SDS. U slučaju da bilo ko se ne pridržava takvih principa i takve politike moraće da se suoči sa odgovornošću i pravilima stranke – naglasio je Šarović.

 

Dodaje da svako mora da se uklopi sa onim što danas jeste SDS, da se pridržava politike koju on vodi i da nema tog pojedinca koji može da djeluje i radi drugačije.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *