Zvizdić: RS nikada neće biti samostalna

Politika

Sudbina Bosne i Hercegovine zavisi od jedinstva probosanskih stranaka, a ne od dogovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, koji u svojstvu predsjednika SNSD, promovira fašistoidnu političku ideju o nemogućnosti zajedničkog života u BiH, izjavio je potpredsjednika SDA i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

 

U Beogradu je juče održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a na kojem je bilo govora o unutrašnjim pitanjima u BiH. Zvizdić je rekao da je taj sastanak neuvjerljiva predstava kako za domaću isto tako i za međunarodnu javnost.

 

– Međutim, sudbina Bosne i Hercegovine ne zavisi i nikada neće zavisiti od dogovora Vučića i Dodika nego od strateškog jedinstva probosanskih snaga koje BiH vide kao cjelovitu, multietničku, građansku, antifašističku i evroatlantsku državu po mjeri svih njenih stanovnika – kazao je Zvizdić.

 

Pozvao je na konkretniju reakciju međunarodne zajednice, posebno zemalja Kvinte i Sjedinjenih Američkih Država, a čija podrška je važna u sprečavanju pokušaja Milorada Dodika da oslabi državne institucije.

 

– RS neće biti samostalna država nikada uprkos najavama Milorada Dodika. Na ovom teritoriju postojaće samo država Bosna i Hercegovina koja će ići putem potpune konsolidacije i reintegracije – kazao je Zvizdić.

 

(Klix)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *