Dragojević-Stojić: Da li mjere prevencije važe samo za “običan” narod

Politika

Član Predsjedništva SDS dr Maja Dragojević-Stojić, reagujući na sinoćne snimke proslave u sarajevskom restoranu, kojoj je prisustovao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Кošarac, upitala je danas nadležne institucije da li mjere prevencije za vrijeme epidemije korona virusa rezervisane samo za “običan” narod.

 

– Pitam nadležne da li su mjere prevencije za vrijeme epidemije korona virusa rezervisane samo za “običan” narod, dok se pojedini bahati ljudi na funkcijama ne pridržavaju preporuka, prave proslave, bez ikakve zaštitne opreme!? Možda baš zbog takvih i imamo trenutno nepovoljnu epidemiološku situaciju – navodi se izjava Dragojević-Stojić u saopštenju iz SDS.

 

Dodaje se da svi moraju jedni drugima da pomažu, a isto tako i građanima i državi. Sve dok ne počnemo razmišljati na takav način, boriti se za opšte dobro, kako ističe Dragojević-Stojić, ne možemo očekivati napredak ni na jednom polju.

 

– Treba svi da se udružimo i izborimo s problemima i negativnim pojavama koje nas okružuju – rekla je ona.

 

Dragojević-Stojić ističe da smo svjedoci povećanog broja zaraženih pacijenata korona virusom i pored svih sprovedenih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

 

– Postavlja se pitanje da li je razlog nepridržavanje preporuka ili neadekvatna trijaža i zaštita u zdravstvenim ustanovama. Svi mi koji radimo u bolnicama i korona timovima svjesni smo značaja adekvatne zaštitne opreme i pridržavanja svih propisanih mjera – navela je Dragojević-Stojić.

 

Ona kaže da se postavlja pitanje šta nam je donijelo vanredno stanje: povećan broj zaraženih pacijenata, još veću ekonomsku krizu, strah, stres, neizvjesnost…

 

– Zdravstveni radnici su i dalje na velikom udaru, još većem nego na samom početku borbe protiv kovid-19 oboljenja – zaključila je dr Maja Dragojević-Stojić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *