Mektić: Tegeltijin Savjet ministara kapitulirao na ključnim stvarima

Politika

Članovi Savjeta ministara, sa Zoranom Tegeltijom na čelu, ništa nisu uradili kako bi se onemogućila izgradnja odlagališta za radioaktivni otpad na Trgovskoj gori, kazao je Dragan Mektić, član Glavnog odbora SDS, komentarišući informaciju da Hrvatska kreće u realizaciju ovog projekta.

 

On kaže da se u mandatu novog saziva Savjeta ministara ubrzao proces za izgradnju ovog odlagališta.

 

„Staša Košarac i drugi članovi reprezentacije Republike Srpske, kako sebe vole da zovu, su gromoglasno napadali raniji Savjet ministara po pitanju odlagališta na Trgovoskoj gori, a rezultati njihovog rada po ovom pitanju se sada vide na djelu“, rekao je Mektić.

 

On je poručio da se članovi Savjeta ministara moraju trgnuti iz sna i početi da rade svoj posao, jer izgradnja ovakvog objekta predstavlja ogromnu opasnost za stanovništvo u okolnim gradovima.

 

Govoreći o migrantskoj krizi u BiH Mektić je rekao da je novi savjet ministara kapitulirao pred ovim problemom i da se u poslednjih šest mjeseci broj migranata utrostručio.

 

„Prije nego što je novi Savjet ministara preuzeo dužnost na prostoru BiH se nalazilo oko tri ipo hiljade migranata, koji su uglavnom bili smješteni u migrantske centre. Trenutno se u BiH nalazi oko deset hiljada migranata, od kojih je polovina van migrantskih centara“, rekao je Mektić.

 

On je upozorio da su se po ovom pitanju stvari potpuno otele kontroli i da se migranska kriza odvija spontano bez bilo kakvog upravljanja od strane institucija.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *