Greta Tunberg dobitnica prvog Exitovog LIFE STREAM priznanja

Magazin

EXIT u Amsterdamu pokreće novu ekološko-muzičku platformu u jednom od najfascinatnijih klubova na svijetu!

 

Nastao prije dvije decenije na temeljima društvenog aktivizma, EXIT je u toku svoje istorije pokrenuo čitav niz projekata od društvene važnosti, a kao najavu velike proslave 20 godina festivala sljedećeg jula, novosadski festival lansira do sada najveći ekološki projekat pod nazivom • LIFE STREAM.

 

Od idućeg jula, svi najbolji nastupi na Exitu biće direktno prenošeni sa jasnim društvenim ciljem da animiraju svjetske lidere i opštu javnost da preduzmu odlučne i hitne korake ka zaštiti planete i života na njoj. Prvi u nizu Exitovih •LIFE STREAM događaja biće održan već naredne nedjelje, 18. oktobra na Amsterdam Dance Eventu 2019, najvećoj svjetskoj smotri elektronske muzike, kada će u senzacionalnom klubu i hotelu Crane Feralda, smještenom u velikom kranu transformisanom u klub, specijalno za ovu priliku nastupiti fantastični ARTBAT, dobitnik nagrade za najbolji novi DJ duet. Njima će se pridružiti i regionalni DJ talenti, Coeus, After Affair, Andrew Meller i DJ Jock, a cijeli događaj biće prenošen putem zvaničnog • LIFE STREAM Facebook eventa!

 

U duhu nove platforme za zaštitu životne sredine, a u svjetlu sad već sasvim razrađene antikampanje protiv šesnaestogodišnje djevojčice koja se usudila da digne glas u ime planete na kojoj živimo, EXIT je mladoj gerilskoj ratnici i ikoni pokreta za zaštitu životne sredine, Greti Tunberg, dodijelio •LIFE STREAM priznanje za izuzetan doprinos u pokretanju pitanja očuvanja postojeće biosfere i života na Zemlji.

 

“U posljednje vrijeme svjedoci smo lavine komentara na račun Gretinog izgleda, tona i gestikulacije, čuju se brojne teorije zavere i mnoge druge, potpuno sporedne teme, pri čemu kao da svi ti glasovi ignorišu suštinu – da su podaci koje Greta Tunberg iznosi tačni i naučno potvrđeni. Skeptici koji ne vjeruju u ove činjenice, povjerovaće za pet ili deset godina, kada sopstvenim očima budu svjedočili pogubnim posljedicama klimatskih promjena. Našoj planeti nije potrebno spasavanje, ona će preživjeti sve, spasenje je potrebno ljudima i životu oko nas”, izjavio je ovim povodom osnivač Exita Dušan Kovačević.

 

Mlada Greta je nakon svog beskompromisnog aktivizma i inspirativnog govora u Ujedinjenim nacijama pred najvećim svjetskim moćnicima, koji su ispratile milijarde ljudi širom svijeta, postala zaštitno lice ekološkog pokreta, a bila je nominovana i za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir!

 

Greta Tunberg dospjela je u fokus svjetske javnosti kada je održala sjajno primljen govor na UN konferenciji o klimatskim promjenama u Poljskoj, a na sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u januaru, izgovorila je već čuvenu rečenicu upućenu uticajnim vladama i liderima: „Želim da se ponašate kao da vam kuća gori“, a kao i milioni mladih koji su izašli na ulice u posljednjih nekoliko mjeseci, takođe poručuje: „Sistemske promjene, ne klimatske promjene!“ Svoje poruke zaokružila je na Samitu o klimatskim promjenama UN u Njujorku: “Svijet se budi, a promjene dolaze, svidjelo se to vama ili ne!”

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *