Haradinaj: Takse ostaju na snazi dok Beograd ne prizna Kosovo

Region

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, tvrdi da se u pogledu ukidanja nametnutih za 100 odsto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije ništa neće promijeniti ni nakon današnjeg sastanka sa američkim ambasadorom u Prištini, Filipom Kosnetom.

 

“Stav vlade o taksama se nije promijenio. Takse su i dalje na snazi”, rekao je Haradinaj uprkos zahtjevima Beograda, EU i SAD.

 

On je na konferenciji za novinare rekao da on i predsjednik parlamenta, Kadri Veselji, sa Kosnetom razgovarali o nastavku dijaloga sa Beogradom, što je, kako je rekao, povezano sa taksama, prenijela je prištinska GazetaExpres.

 

Nastavak dijaloga je, međutim, povezan sa ukidanjem nametnutih uvećanih taksi, jer Beograd ne odstupa od svog stava da bez ukidanje te mjere nema ni rejšenja za KiM.

 

Haradinaj je ponovio da je spreman da odluči o ukidanju takse koliko danas, ako bi Beograd priznao kosovsku nezavisnost.

 

“Naša velika želja je da ukinemo takse. Uradili bismo to da smo imali sveobuhvati sporazum o međusobnom priznanju”, kazao je Haradinaj i dodao da se neke stvari, ipak, ne mogu raditi na način kako to, kako je rekao, neki misle.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *