Slovenija protjeruje troje državljana BiH

Region

Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovenije saopštilo je da će protjerati trojicu državljana BiH koje smatra prijetnjom po bezbjednost zbog veza sa islamističkim krugovima.

 

“U ovom trenutku možemo reći da je na prijedlog policije Upravna jedinica Ljubljana otkazala pravo boravka trojici državljana BiH sa stalnim prebivalištem u Sloveniji zbog ugrožavanja sigurnosti države, javne sigurnosti i javnog reda”, navdoi se u saopštenju MUP-a Slovenije.

 

Pozivajući se na nezvanične izvore, terlevizija POP objavila je da je riječ o trojici muškaraca koji su u kontaktu s džihadistom Bilalom Bosnićem, koji je vrbovao džihadističke borce za rat u Siriji, prenose mediji.

 

Dokumenti policije i obavještajne agencije SOVA, do kojih je došla televizija POP, pokazuju da će pomenuta trojka biti prognana iz države jer je ustanovljeno da aktivno podržavaju vjerski inspirisan nasilni ekstremizam i terorizam, te da podržavaju upotrebu nasilja za postizanje političkih, vjerskih i ideoloških ciljeva.

 

Sva trojica su se na odredbu navodno žalila, a za odlazak iz Slovenije nije im određen rok, jer se ne računa da će otići dobrovoljno nego će policija morati da ih deportuje, navode slovenački mediji.

 

Prema odredbi, u Sloveniju neće smjeti da se vrate pet godina.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *