Fajon: Srpski pristup je najbolji način za napredak u EU integracijama

Region

Evropski parlament zalaže se za proširenje EU, a Srbija je među najozbiljnijim kandidatima, izjavila je danas predsjednik delegacije Evropskog parlamenta pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU Tanja Fajon tokom sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 

– Evropski parlament će nastaviti da aktivno podržava politiku proširenja EU i zagovara srpski pristup kao najbolji način za napredak u evropskim integracijama – rekla je Fajonova.

 

Ona je dodala da očekuje da će Evropski savjet promijeniti odluku u vezi sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, te da će poslati pozitivan signal tim zemljama prije Samita EU – zapadni Balkan u Zagrebu, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

 

Vučić je na sastanku sa predstavnicima Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU rekao da se Beograd zalaže za mir i stabilnost u regionu, a da regionalna saradnja, jačanje odnosa sa susjedima i nastavak politike pomirenja predstavljaju spoljnopolitičke prioritete države.

 

On je naveo da Srbija pridaje veliku važnost Berlinskom procesu čiji se značaj ogleda u pružanju podrške evropskim integracijama Balkana kroz konkretne projekte i mjere.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *