Božović: Optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića nisu potkrepljene dokazima

Region

Potpredsednica Građanske inicijative SDP Ksenija Božović ocenila je da je od samog početka istraga o ubistvu lidera te organizicije Olivera Ivanovića bila “traljava”, navodeći da mesto gde je izvršeno ubistvo dvadesetak minuta nije bilo obezbeđeno i da je sve urađeno neprofesionalno.

 

“Posle dve godine imamo podizanje optužnice, optužena je najbliža Oliverova saradnica, sekretarica Silvana Arsović. U optužnici je terete da je ona isključila kamere u stranačkim prostorijama”, rekla je Božović za agenciju Beta i dodala da “do sada nije dostavljen ni jedan dokaz da bi videli odakle potiču dokazi” .

 

Ona je dodala da optužnica, prvo jedna pa onda druga, nisu potkrepljene dokazima.

 

Da još uvek nisu dostavljeni dokazi, za portal Kosovo onlajn potvrio je i advokat Dejan Vasić koji je ocenio da rok za prigovore na optužnicu protiv osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića polako ističe, a ključni dokazi, koje je tužilaštvo bilo dužno da dostavi odbrani prilikom uručivanja optužnice, još uvek nisu stigli.

 

“Glavni dokazi nam još uvek nisu dostavljeni, a kada se radi o mom klijentu Dragiši Markoviću to je snimak kamera sa stranačkih prostorija GI SDP Olivera Ivanovića, kao i listinzi poziva koje je kosovsko tužilaštvo dobilo od tužilaštva Republike Srbije, kako bi utvrdili da li je Dragiša Marković zvao toga jutra lice koje se pretpostavlja optužnicom”, rekao je Vasić.

 

Advokat tvrdi i da je “veći deo dokaza pribavljen na nezakonit način”.

 

“Protiv Dragiše je istraga trajala dugo, ali mi nismo pozivani na bilo koju istražnu radnju koje je tužilaštvo sprovodilo. Zato ću ja prigovoriti ovim dokazima i tražiću da se oni izuzmu iz spisa predmeta kao nezakonito uzeti”, rekao je Vasić za portal i naglasio da želi da veruje da je razlog za to, kao i za nedobijanje potrebnih dokaza, pre svega aljkavost tužilaštva.

 

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici. Za pomaganje u ubistvu optuženo je šestoro ljudi među kojima je i Ivanovićeva sekretarica Silvana Arsović. Troje njih Nedeljko Spasojević, Rade Basara i Marko Rošić dočekaće suđenje u zatvoru.

 

Na prvom ročišti krajem prošle godine promenjena je optužnica, na ponovljenom pripremnom ročištu 11. februara optuženi su se izjasnili da nisu krivi, a novo ročište zakazano je za 16. mart.

 

Odbrana može do 11. marta da uloži žalbe i prigovore na optužnicu.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *