Na Institutu Dedinje zaraženo 67 zaposlenih i 14 pacijenata

Region

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje 67 zaposlenih, od toga 11 ljekara, kao i 14 pacijenata zaraženo je Covidom 19, izjavio je danas direktor te ustanove Milovan Bojić.

 

On je za TV Prva kazao da se, uprkos tome što su na vrijeme preduzeli mjere zaštite, desilo da su na Institut dolazili pacijenti bez ikakvih simtoma i operisani kao zdravi, a u stvari su bili pozitivni na korona virus, što se utvrdilo tek poslije operacije.

 

On je rekao da su sinoć i jutros stigli “porazni reultati” i dodao da se od 250 testiranih ispostavilo da je 67 zaposlenih pozitivno na Covid 19, kao i 14 pacijenata.

 

Među 67 oboljelih radnika 11 su ljekari, a ostalo su medicinske sestre i pomoćni radnici, od kojih 61 nema nikakve simptome, a šest samo blagu kliničku sliku.

 

Oni su kako kaže Bojić, upućeni na dalje lečenje i isključeni iz procesa rada.

 

Bojić je istakao da su testirani i pacijenti koji su čekali na intervenciju i od 17 njih ispostavilo se da je pet pozitivno na korona virus.

 

“Taj lanac smo morali preseći da bi sprečili gore scenarije“, rekao je Bojić i dodao da na tom institutu imaju dovoljno stručnjaka da se može nastaviti normalan proces rada, ali je neophodno da imaju zaštitnu opremu kao da i da se omogući testiranje za sve one koji ulaze u tu ustanovu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *