Vučić tvrdi da neće biti otkaza i smanjivanja plata

Region

Rudarski basen Kolubara je srce energetskog sistema i srpske ekonomije, a novootvoreni površinski otkop Radljevo-Sever obezbijediće ugalj za narednih 60 godina, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Vučić je zahvalio svim rudarima, jer, kaže, zna se koliko je težak njihov hljeb, kolikim se rizicima izlažu i koliko njihove porodice pate zbog njihovog posla.

 

“Kolubara je srce našeg energetskog sistema i srpske ekonomije. Hvala vam svima, 14.300 radnika”, rekao je Vučić.

 

On je poručio da neće biti otkaza, niti smanjenja plata, već će se, naprotiv, gledati da, ukoliko zemlja bude uspješna, bude ponovnog povećanja plata.

 

Vučić kaže da se na kopu Radljevo-Sever radi na otkrivkama od oktobra 2019. godine, kao i da će tu prvi ugalj biti iskopan 2022. godine.

 

“Gotovo 500 miliona evra biće uloženo u ovaj kop, tim ćemo garantovati oko 60 godina snabdevanja uglja iz ovog kopa, dok se ne bude dalje širio”, rekao je Vučić i dodao da će taj kop obezbjeđivati oko 13 ili 13,5 miliona tona uglja godišnje.

 

Zahvalio je rudarima koji rade i kada je kiša i sunce i snijeg, koji moraju uvijek da rade.

 

Koristimo struju, a ne pitamo se ko radi kako bismo je imali, kazao je on i istakao da nije bilo problema u snabdjevanja strujom ni tokom ove posljednje krize.

 

On je izrazio očekivanje da će rudari imati još bolje materijalne uslove i veća primanja u narednom periodu i dodaoa da je sve to moguće zahvaljujući odgovornoj finansijskoj politici.

 

“Pred nama veliki i težak zadatak i zajednički moramo sa entuzijazmo i energijom da uđemo u ekonomski opravak zemlje i da iskoristimo potencijal. Uvjeren sam da ćemo biti najbolji u Evropi”, naveo je predsjednik.

 

Vučić ističe da sve međunarodne finansijske institucije kažu da će Srbija lakše podnjeti krizu nego druge zemljle.

 

“Država će da investira više i u puteve, pruge i još snaznzije će nastaviti da gradi domove zdravlje, bolnice, kliničke centre i drugo. Javnim investicijama ne samo da možemo da spasemo ekonomiju već i da pomogneo privatni sektor da izađe iz ove situacije. Želimo da narod vidi da Srbija čvrsto stoji na nogama i da unesmo tu vrstu optimizma”, poručio je Vučić.

 

Kako kaže, sutra je važan dan pošto će se tada vidjeti kako idu prihodi u maju.

 

Dodao je da će u junu biti ponovo isplaćen minimlac za preduzetnike, mikro, mala i srednja predueća, kao i 50 odsto za plate velikih preduzeća.

 

“Potrudili smo se da sve što smo stavili u plan i ispunimo. To je jedan od najboljih planova za opravak u Evropi, koji je zasnovan na realnom novcu”, kazao je Vučić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *