Pad broja oboljelih od korone u Srbiji

Region

Poslije skoka u broju zaraženih zbog lokalnog žarišta u Vranju, najnovijim testiranjem utvrđen je pad broja oboljelih od virusa korona. Na Kriznom štabu koji je u toku, saopšteno je da ima najave, da bi od 1. juna većina zemalja u regionu mogla da ukine testiranje na Covid-19.

 

Srbija polako opušta sve mjere i praktično dominantna mjera je samoprocjena svih rizika. Krizni štab sastao se danas jer je posljednjih dana došlo do uvećanog broja novootkrivenih slučajeva Kovida. Međutim, klinička slika je iznova zadovoljavajuća.

 

Kako je rečeno na Kriznom štabu ima najava da će od 1. juna većina zemalja u regionu ukinuti testove na Covid-19. Granice se polako otvaraju, a u sklopu ove mjere je i da su studenti iz regiona oslobođeni plaćanja testa, koji će koštati oko 100 KM.

 

Kako Blic saznaje RFZO će objaviti žiro račun tako da ko želi da uradi testiranje u institucijama javnog zdravlja i Domovima zdravlja može to da uradi.

 

Praktično, sa slabljenjem epidemije dominantna mjera postaje – samoprocjena. Sanitarni nadzor će postojati kod sumnje bilo koje vrste.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *