KRIZA CRNOGORSKE VLADE
Premijer Krivokapić zatražio smjenu Dritana Abazovića

Region

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je da je parlamentu uputio inicijativu za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

 

Krivokapić je na Tviteru napisao i da je predložio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za novog potpredsjednika Vlade Crne Gore.

 

–  Evropa sad! Za zdravu Crnu Goru!, napisao je Krivokapić.

 

U predlogu za smjenu Abazovića, Krivokapić je naveo da su “19. 1. 2022. godine, nakon višemjesečnog neslaganja sa magistralnim pravcima razvoja Vladinih politika, poslanici Građanskog pokreta URA, zajedno sa dijelom poslanika DPS-a i ostalih partija bivše vlasti, predali Skupstini Cme Gore zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore”.

 

 

–  Potpredsjednik Abazović, kao predsjednik pomenute političke organizacije, nije javno osporio ovu inicijativu, čime se direktno svrstao u red onih koji rade protiv interesa građana i zajedno kreiranih i definisanih ciljeva. Smatram nedopustivim i neprimjerenim takav odnos prema potpisanom Sporazumu lidera tri pobjedničke koalicije iz septembra 2020. godine, prema obavezama preuzetim potom u izvršnoj vlasti i prema građanima Cme Gore koji su od nas očekivali složno i zakonito političko dielovanje svih članova Vlade. Nekorektnost kojom se rusi Vlada čiji je član, uz istovremeno čuvanje pozicije na koju je izabran, rušenje principa i Ustavnih načela na kojima počiva funkcionisanje Vlade, neoprostivi su razlozi zbog kojih Skupštini predlažem razrješenje potpredsjednika Abazovića”, navodi se u predlogu koji je podnio Krivokapić.

 

U predlogu za imenovanje Spajića za novog potpredsjednika Vlade, Krivokapić je naveo da ga za tu poziciju preporučuju rezultati koje je ostvario kao ministar finansija i socijalnog staranja.

 

“I, ujedno, nastavi da obavlja funkciju ministra finansija i socijalnog staranja”, naveo je Krivokapić u predlogu.

 

Koalicija “Crno na bijelo” čiji je lider Abazović, podnijela je danas Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

 

Inicijativu je potpisao 31 poslanik.

 

Nakon podnijete inicijative prvi se oglasio ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović koji je naveo da “ministri u Vladi smatraju da Abazović treba da podnese ostavku”.

 

Vijesti.me

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *