Odbojkaši Borca organizuju Memorijal “Limun Papić”

Sport

Odbojkaški klub Borac organizuje prvi Memorijalni turnir “Limun Papić” na kojem će da učestvuju ekipe Vojvodina (Srbija), Krka (Slovenija) i Kometa (Češka).

 

Predsjednik kluba Slaviša Sofrenić ističe da je želje da se sačuva sjećanje na istaknutog novinara i sportskog radnika.

 

– Svako ko se bavio sportom zna ko je bio Limun Papić. On je bio jedan od osnivača našeg kluba i inicijalni pokretač ove priče. Ovo je mala zahvalnost prema njemu i njegovom djelu. Turnir je međunarodni, dolaze nam ekipe iz Srbije, Češke i Slovenije. Timovi su kvalitetni, Vojvodina je učesnik Lige šampiona, Krka iz Slovenije je bila peta prošle godine, a Kometa iz Brna igra drugu ligu Češke – istakao je Sofrenić.

 

Tatjana Papić Džakula se zahvalila odbojkaškom klubu i poželjela mu sreću u narednim danima.

 

Za Borac će ovo biti sjajne provjere pred start prvenstva.

 

– Mi smo još u pripremnom periodu. Ovaj turnir će nam poslužiti da vidim u kakvom smo trenutno stanju. Već narednog vikenda nam počinje sezone. Naši ciljevi su da napravimo rezultat i da pokušamo da budemo među prve četiri ekipe. Turnir ćemo iskoristiti najbolje što znamo. Daćemo svoj maksimum na turniru jer će biti jake utakmice, a to nam odgovara jer ćemo napredovati više – istakao je trener Mišo Marjanović.

 

Odbojkaš Mišo Popović ističe da ekipa jedva čeka kvalitetne provjere:

 

– Prošli vikend smo pobijedili Obudovac u Kupu Srpske, sinoć smo pobijedili i Kakanj i u te dvije utakmice smo pokazali da možemo da igramo protiv jačih ekipa. Što se tiče turnira, mislim da će nam dobro poslužiti pred ligu i da ćemo da vidimo gdje smo i koliko možemo u ovoj sezoni. Mislim da će to biti sjajna odbojkaška predstava.

 

Raspored mečeva:

  • Subota – Dvorana Centar
  • Borac – Vojvodina (14)
  • Kometa – Krka (17)
  • Vojvodina – Krka (20)
  • Nedelja – Dvorana Borik
  • Kometa – Vojvodina (10)
  • Borac – Krka (12)
  • Borac – Kometa (14)

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *