Cipras najavio pobjedu na izborima

Svijet

Grčki premijer Aleksis Cipras poručio je na posljednjem mitingu u Atini uoči sutrašnih izbora za Evropski parlament i lokalnih izbora da se “Grčka ne vraća nazad” i pozvao građane da podrže vladinu politiku, prenosi portal a1on.

 

Cipras je rekao da u nedjelju građani Grčke ne odlučuju samo o predstavnicima u Evropskom parlamentu, već i o planu po kome će se zemlja dalje kretati posle isteka sprazuma s međunarodnim kreditorima.

 

– Ovaj skup predstavlja poruku pobjede i ova poruka će stići u nedjelju uveče poslije izbora, od jednog do drugog kraja Grčke, kroz cijelu Grčku i Evropu – zaključio je grški premijer u svom posljednjem predizbornom obraćanju.

 

On je na skup iz premijerske palata do trga Sintagmu došao pješke i tokom tih oko 800 metara pozdravljao se sa svim prisutnim simpatizerima vladajuće koalicije.

 

Na mitingu su učestovali i predsjednik grčkog parlamenta, brojni ministri vlade, kandidat za gradonačelnika Atine, kandidati za poslanike u Evropskom parlamentu, kao i partnerka grčkog premijera.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *