U svijetu umrlo više od 136.000 ljudi, oboljelo 2.100.000

Svijet

Smrtonosni pohod korona virus se nastavlja. Iako broj žrtava raste u Italiji, Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačka je odlučila da popusti neke mjere, te je odlučila da od 4. maja otvori škole.

 

U ovom trenutku u svijetu je oboljelo 2,101,875 ljudi, a preminulo više od 136,112. Oporavilo se 523,992

 

Druga faza testiranja lijeka za korona virus u Brazilu završila se tragično jer je preminulo 11 od 80 pacijenata koji su testirani.

 

U Srbiji su u posljednjih 24 sata registrovana četiri smrtna slučaja, a broj oboljelih skočio je za 445. Do sada je u Srbiji oboljelo 5.318 ljudi, a 103 je stradalo, piše Telegraf.

 

Četvrtu nedjelju zaredom raste nezaposlenost u Americi, a sada je, kako prenose tamošnji mediji, čak 5, 25 miliona njih podnijelo zahtjev za dobijanje naknade za nezaposlenost, što je opet neslavan rekord.

 

To znači, da je na birou već 22 miliona ljudi ukupno. Time je i stopa nezaposlenosti gurnuta na oko 15 odsto.

 

Vlasti u Japanu odlučile su se za uvođenje drastičnijih mera i sada je proglašeno vanredno stanje na teritoriji čitave zemlje, nakon što je prethodno ova mjera bila na snazi samo u određenim regionima.

 

U Hrvatskoj je u posljednjih 24 sata registrovano 50 novih slučajeva zaraze, čime je broj skočio na 1.791. Zabilježena su i dva smrtna slučaja,

 

Gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski na društvenim mrežama je objavio da je pozitivan na virus Covid-19, prenosi portal a1on.

 

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izvinila se Italiji što se EU nije blagovremeno našla tu za njih kada im je bila najneophodnija pomoć u borbi protiv korona virusa.

 

Ameriku i Evropu mogla bi da pogode čak četiri talasa epidemije korona virusa ako bude dozvoljeno da ona opustoši Afriku, upozorio je ekspert Svjetske zdravstvene organizacije.

 

Očekuje se da će vakcina za COVID-19, koju razvijaju dvije velike svetske farmaceutske kompanije, ući u fazu kliničkih ispitivanja u drugoj polovini 2020. godine, i ukoliko ishod bude pozitivan, biće dostupna u drugoj polovini 2021.

 

Više od 50 odsto žrtava korona virusa živi u Evropi. Prema podacima SZO, na kontinentu je od korone preminulo najmanje 84.000 ljudi.

 

Skoro sve zemlje svijeta uvele su određene mjere kako bi zaustavile širenje korona virusa. Čak 93 odsto svetske populacije živi u državama koje su uvele i određena pravila ili potpune zabrane koje se odnose na putovanja.

 

Početkom marta u svijetu je korona virusom bilo zaraženo oko 90.000 ljudi, a najveći broj oboljelih bio je u Kini. Potom je pošast krenula da se širi planetom, a brojka je nedavno premašila 2.090.000 oboljelih.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *