Blagić, Stanivuković i Vulić najavili tužbe protiv RTRS i MUP RS

Aktuelno

Predsjednik Udruženja “ReStart Srpska” Stefan Blagić, odbornik PDP-a Draško Stanivuković i Banjalučanin Željko Vulić, odbacili su na današnjoj pres konferenciji tvrdnje RTRS-a da su kriminalci. 

RTRS je juče objavio njihova imena i lične podatke u dokumentu kojim je ilustrovan tekst pod naslovom “Među učesnicima protesta i lica sa kriminalnim dosijeom”, u kojem se navodi da se na Trgu Krajine, gdje se okupljaju građani koje traže pravdu u slučaju stradanja Davida Dragičevića, “nalaze i pojedinci dobro poznati policiji i tužilaštvu”.

Na konferenciji za novinare na Trgu Krajine izjavili su da se zbog ovakvih natpisa boje za svoju sigurnost i da će zbog toga tražiti pravnu zaštitu.

– Bez ijednog dokaza smo optuženi da smo kriminalci, a u slučaju “ReStarta” samo zašto što organizujemo proteste, rekao je Blagić i dodao da se na ovo udruženje “vrši pritiskom, prvenstveno od MUP-a RS-a”.

Blagić je demantovao i tvrdnje da je policija juče uhapsila njihovog člana zbog javnog podsticanja na terorističke aktivnosti.

– Radi se o osobi koja ima identično ime i prezime s jednim našim članom iz Nevesinja, ali osim toga nemaju ništa zajedničko. Naš član, A.S., je profesor i živi u Nevesinju, istakao je Blagić.

Govoreći o spisku na koji se pozvao RTRS, a na kojem su objavljeni i njihovi jedinstveni matični brojevi i drugi lični podaci, u društvu sosoba koje se sumnjiče za krađe, teške krađe, razbojništava, trgovinu drogama, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, Stanivuković je naglasio da će zbog toga tužiti javni servis zbog klevete.

– Ovo je povreda ugleda i narušena privatnost, rekao je Stanivuković koji kaže da mu svakodnevno stižu prekršajne prijave i da već ima kazni u vrijednosti od 15.000 KM.

Željko Vulić, koji se godinama bori da sačuva svoju imovinu u slučaju izgradnje zgrade u Picinom parku, tvrdi da ima medicinsku dokumentaciju i video-snimke koji dokazuju da je u novembru prošle godine preživio pokušaj ubistva, “ali da policija nije ništa preduzela da se ovaj slučaj procesuira”.

Blagić, Stanivuković i Vulić su najavili da će sa advokatima razmotriti i mogućnost podnošenja krivične prijave protiv odgovornih u RTRS i MUP-u RS zbog otkrivanja ličnih podataka i manipulacija kojima je ugrožena njihova lična bezbjednost.

Zanimljivo je da je RTRS sa svog portala uklonio sporni tekst nakon burnih reakcija u javnosti.

RTRS je u svojim izvještajima konstantno omalovažavala građane koji podržavaju Pravdu za Davida, i umanjivala broj okupljenih na trugu Krajine, od “nekoliko stotina” do 5-6 hiljada, iako je većina medija izvijestila da se u subotu na centralnom banjalučkom trgu okupilo oko 15 hiljada građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *