Ilija Šetka novi generalni direktor

Ekonomija

Za novog generalnog direktora Banjalučke pivare imenovan je Ilija Šetka, naslijedivši na toj funkciji Nikolasa Penija, koji prelazi na poziciju predsjednika Upravnog odbora Pivare.

 

Šetka je više od 10 godina proveo na rukovodećim pozicijama u Apatinskoj pivari, gdje je ostvario izuzetne poslovne rezultate, saopšteno je iz pivare.

 

Tokom 2008. godine povjerena mu je funkcija generalnog direktora Apatinske pivare, kao i pozicija regionalnog predsjednika grupacije AB InBev za poslovanje u Srbiji i Crnoj Gori. Nakon pet uspješnih godina na tim pozicijama, Šetka prelazi na mjesto generalnog direktora vodeće mljekarske industrije u regionu, kompanije Imlek AD, gdje ostaje do kraja 2017. godine.

 

– Kao neko ko je više od 10 godina proveo u industriji piva, radeći za najveću svjetsku grupaciju, AB InBev, veoma sam uzbuđen što ću svoja znanja i iskustva prenijeti u kompaniju kojoj sam se oduvijek divio. Smatram da Banjalučka pivara, kao jedina nezavisna pivara u regionu, ima ogroman potencijal kako na domaćem, tako i na regionalnom tržištu. Novi proizvodi, besprijekoran kvalitet, dodatna efikasnost u svim segmentima poslovanja i razvoj tima biće u fokusu mog rada, posebno kada je riječ o Nektar pivu, za koje sam siguran da će postati omiljeno pivo u regionu – izjavio je novi generalni direktor Banjalučke pivare.

 

Nikolas Peni smatra da su ove promjene izuzetno značajne za poslovanje Banjalučke pivare.

 

– Ilija Šetka posjeduje ogromno iskustvo i znanje stečeno na prethodnim rukovodećim pozicijama. Njegova vizija je jasna, a plan konkretan, zbog čega sam siguran da Pivara ostaje u dobrim rukama. Mislim da će on povesti našu kompaniju u osvajanje novih tržišta i dodatno joj unaprijediti poslovanje u Bosni i Hercegovini – izjavio je on.

 

Peni je na poziciju generalnog direktora Banjalučke pivare stupio 2006. godine, a kompaniju vodio do vrha tržišta, što dokazuje i činjenica da je Nektar pivo najprodavanije pivo u Bosni i Hercegovini od 2015. godine, ističe se u saopštenju ove kompanije.

 

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *