Kneževo dobilo novu medicinsku opremu

Društvo

U okviru projekta pomoći domovima zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH, direktorica banjalučkog “Hemofarma” Biljana Marković uručila je medicinsku opremu Domu zdravlja u Kneževu, donaciju Fondacije “Hemofarm”.

Riječ je o dva savremena EKG aparata, stomatološkoj opremi te dodatnim medicinskim instrumentima i materijalima neophodnih u svakodnevnoj praksi.

“Na male domove zdravlja, čini mi se, ne obraća se mnogo pažnje i zato ova donacija, tj.ovaj projekt ima veći značaj, jer je usmjeren na zdravstvene ustanove u izrazito nerazvijenim opštinama. Medicinska pomoć je jednako bitna u svih sredinama, bez obzira na broj stanovnika i geografski položaj, jer pacijent je pacijent, bez obzira na to gdje se nalazi, a bolest je bolest, bez obzira na to gdje ga zatekla”, rekao je direktor Doma zdravlja Kneževo Vladan Milovanović i naglasio da se u ovoj ustanovi liječi oko 10.000 pacijenata.

Markovićeva je istakla da su domovi zdravlja prva vrata na koja zakucaju građani koji imaju zdravstvene probleme: “Baš zato je važno da iza ovih vrata dobiju najbolju moguću pomoć i njegu, a ovom donacijom upravo to pomažemo, jer cilj projekta jeste pomoć primarnoj zdravstvenoj zaštiti, koja treba da bude jednaka i dostupna za sve.”

Za ukupan projekat nabavke neophodne medicinske opreme za zdravstvene ustanove u opštinama Kneževo, Šekovići, Donji Vakuf i Ključ Fondacija “Hemofarm” obezbijedila je 42.000 KM.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *