Pravda za Davida 273. veče na trgu

Društvo

Borba za istinu i pravdu zbog smrti Davida Dragičevića nastavljena je i 273. dan okupljanja na banjalučkom Trgu Krajine. Roditelji i okupljeni građani i dalje traže da im se objelodane imena ubica i nalogodavaca.

Devet mjeseci traje borba roditelja ubijenog Davida, članova grupe Pravda za Davida i mnogobrojnih građana Banjaluke da se otkriju ubice i nalogodavci. I 273. dan na Davidovom trgu čule su se jasne poruke – da nema odustajanja dok čitav svijet ne sazna istinu o Davidovom ubistvu. Davidovi roditelji imali su poruku za ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača.

„Dragane Lukaču, ajde dođi gnjido ušljiva i ti i tvoj MUP zločinački i narkodilerski, ubice momka, e nećete moći 7. 4. neće niko moći“, poručuje Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

„Moguće je znači da jedan ministar pljune na moje dijete ostane živ i na funkciji i da ne osjeti poslije 273 dana ni malo sramote ni malo stida“, kaže Suzana Radanović, majka ubijenog Davida.

Davidova majka imala je poruku i za Milorada Dodika.

„Ja sam ga pozivala jednom da dođe, evo pozivam ga opet. Ne mora on meni doći, neka prime mene kako je Komšić primio Davora, neka on primi majku, ili je zauzet nosanjem zastave sa kraja na kraj hodnika“, kaže Suzana Radanović, majka ubijenog Davida.

Naša dužnost je da osvetimo Davida, da se istina sazna i da se ovo nikome više ne desi, poručuju iz grupe Pravda za Davida.

“Nije bitno ni koliko nas ima u datom trenutku. Biće nas kao mrava, donijećemo Davida ovdje na trg i biće nas rijeka sastavljena od njegovog groba do ovog mjesta gdje je poslednji put bio“, poručuju iz grupe Pravda za Davida.

Okupljeni su još jednom ponovili da će se svi detalji o Davidovom ubistvu, istrazi i zataškavanjima saznati na petom velikom skupu 7. aprila naredne godine.

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *