Izdato 50.400 rješenja za kućnu izolaciju

Društvo

Vršilac dužnosti direktora Inspektorata Republike Srpske Dragutin Škrebić izjavio je da je do sada putnicima na graničnim prelazima BiH na ulazu u Srpsku izdato 50.400 rješenja za kućnu izolaciju ili karantin i da Inspektorat sprovodi uputstva Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite koji se odnose na borbu protiv virusa korona.

 

“Već od 16. marta smo vršili inspekcijski nadzor putnika na granicama. Do juče smo, osim izdatih rješenja, nadzorom obuhvatili 17. 098 lica sa prebivalištem u Federaciji BiH i njih 955 iz distrikta Brčko”, rekao je Škrebić novinarima u Banjaluci i podsjetio da je u Srpskoj samo 17 sanitarnih inspektora i da su zato na graničnim prelazima angažovane sve inspekcijske službe.

 

On je istakao da nisu tačne izjave predstavnika Federalne uprave za inspekcijske poslove da imaju slabu komunikaciju sa Inspektoratom Republike Srpske.

 

“Federalnom inspektoratu redovno šaljemo podatke o licima kojima je izdato rješenje o karantinu i maksimalno smo korektni jer nam je zajednički zadatak da zaštitimo zdravlje građana. Imali smo problem sa ovim inspektoratom, jer nas je kasno obavještavao o licima koja ulaze u BiH”, dodao je Škrebić.

 

On je naglasio da nije dobro što su u FBiH ukinuti karantini i policijski čas i da će to biti problem za Srpsku i BiH.

 

“Ovo je ishitren postupak posebno pred 1. maj. Bojim se da će nam mukotrpan rad u posljednjih mjesec dana pasti u vodu nakon ovakve odluke FBiH”, kaže Škrebić.

 

Kada je riječ o inspekcijskom nadzoru spoljnotrgovinskog prometa, Škrebić je naveo da je pregledano 14.900 pošiljki.

 

“Važno je i što smo kontrolisali cijene robe u Srpskoj. Izvršili smo 373 kontrole i kaznili 10 privrednih subjekata koji nisu poštovali mjere u iznosu od 108.000 KM”, rekao je Škrebić.

 

Agencije

 

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *