Aćić: Za zbrinjavanje raseljenih porodica 30 miliona KM

Društvo

U Republici Srpskoj će u ovoj godini za zbrinjavanje više stotina raseljenih porodica početi gradnja 125 stanova i više od 500 kuća, a vrijednost investicija je 30 miliona KM, izjavio je vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić.

 

– Od kraja prošle godine do sada smo izgradili 124 stana, sproveli proceduru za njihovo useljenje i vjerujem da će ova aktivnost biti završena veoma brzo. Riječ je o 48 stanova u Banjaluci, 32 u Gradišci, 30 u Bijeljini i 14 u Prnjavoru, čija je vrijednost 5,5 miliona KM – rekao je Aćić.

 

On je u Banjaluci izjavio da je riječ o realizaciji Regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja i njegovih potprojekata.

 

– U ovoj godini predviđen je veliki investicioni cikulus i stambeno zbrinjavanje više stotina porodica u Republici Srpskoj. Gradićemo 550 individualnih stambenih objekata u više od 30 lokalnih zajednica, kao i 125 stanova – kaže Aćić.

 

Prema njegovim riječima, stanovi će biti građeni u šest lokalnih zajednica u Srpskoj.

 

– U Banjaluci ćemo izgraditi 50 stanova, Laktašima, Rogatici, Palama, Istočnom Novom Sarajevu i Trebinju po 15 stanova, za šta će biti izdvojeno sedam miliona KM. Nadam se da ćemo stambene objekte završiti početkom naredne godine – rekao je Aćić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *