POŽAR U BANJALUČKOM MARKETU AS
Stanari se bune zbog požara i neuslovnog skladišta u zgradi

Društvo

U Marketu AS u ulici Slobodana Kusturića u Banjaluci jutros je izbio požar u skladištu koje se nalazi u stambenoj zgradi. Stanari se bune zbog ovog incidenta, ali i zbog neuređenog skladišnog prostora koji je meta glodara.

 

Prema informacijama očevidaca, požar je izbio za vrijeme popravke lifta kojim se roba dostavlja do marketa, kada je prilikom varenja metalnih dijelova, usljed varničenja, zapaljena roba.

 

Stanari zgrade u Kusturićevoj 15 traže od nadležnih organa da se utvrde stvarni uzroci požara, kako se to ne bi ponavljalo.

 

– Ovdje ima elemenata za organe koji bi trebali da provjere to što se tiče skladišnog prostora i svega ostalog. Nije nam u cilju da se ovo ponavlja i da ostane status kvo, već da se ovo sanira i da se ne ponavlja, kaže Miloš Kolundžija, predsjednik Upravnog odbora ZEV-a.

 

 

On ističe da Market AS u zajedničkim prostorijama ima dosta robe koja je bila neobezbijeđena, što može da bud eozbiljan problem za stanare.

 

Iz Uprave Marketa AS su potvrdili da je do požara došlo prilikom radova na redovnom održavanju lifta u skladišnom prostoru.

 

– Požar je ugašen u najkraćem mogućem roku, zahvaljujući reakciji naših muških zaposlenika, a bez opasnosti po njih i druge. Ovom prilikom se zahvaljujemo vatrogasnoj službi koja je stigla na teret za tri minute, a posebno se zahvaljujemo komšijama koje su pritekle u pomoć. Požar je prouzrokovao minimalnu materijalnu štetu, saopšteno je iz Marketa AS.

 

 

Stanari tvrde da je zbog odlaganje robe u skladištu koje se nalazi u zgradi povećan rizik od pojave miševa i drugih glodara, čime se ugrožava njihovo zdravlje. Kažu da je to dovoljan razlog da nadležni reaguju jer se postavlja pitanje u kakvim uslovima se čuva roba i koliko opasnosti ima za stanare kojih u toj zgradi ima oko 200.

 

Iz policijske uprave Banjaluka su saopštili da su policijski službenici bili na terenu, da je požar lokalizovan od strane vatrogasne brigade, da nije bilo povrijeđenih lica, te da je u toku rad na utvrđivanju okolnosti pod kojima se dogodio požar.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *