Za Tursku otputovalo još 13 hrabrih spasilaca iz Srpske

Društvo

Članovi Spasilačke službe “Volf” iz Foče i Istočnog Sarajeva i Gorske službe spasavanja iz Bijeljine otputovali su u Tursku u područje pogođeno razornim zemljotresom.

 

U Spasilačkoj slubi “Volf” Srni je rečeno da su prihvatili poziv turske Uprave za katastrofe i vanredne situacije AFAD i Ambasade Turske u BiH da pomognu u spasavanju nastradalog stanovništva.

 

Za Tursku je sinoć otputovalo 13 spasilaca koji su osposobljeni za spasavanje u urbanim sredinama, a na krajnjem odredištu trebalo bi da budu večeras oko 20.00 časova.

 

“Sa sobom nosimo kompletnu opremu za spasavanje, šatore, hranu i vodu i imamo autonomiju 20 dana da budemo operativni. Krenuli smo sa tri vozila i teretom od 3.400 kilograma, a krajnje odredište je Hataj na granici sa Sirijom”, rekao je Srni načelnik Spasilačke službe “Volf” Nenad Ikonić.

 

Od 13 članova spasilačke misije, četiri su pripadnici Gorske službe spasavanja iz Bijeljine, a devet Spasilačke službe “Volf”, od kojih trojica iz Foče, a šestorica iz Istočnog Sarajeva.

 

U spasilačkoj ekipi su i dva psa obučena i licencirana, jedan za potrage, a drugi za mine.

 

Ukupan broj poginulih u Turskoj i Siriji dostigao je 24.150.

 

Šezdeset sedam ljudi je spaseno iz ruševina u prethodna 24 časa, rekao je noćas novinarima turski potpredsjednik Fuat Oktaj. U pogođeni region stigla je 31.000 spasilaca.

 

Nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *