Pokušali prokrijumčariti devet ilegalnih migranata u BiH

Hronika

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina su uhapsili danas dvojicu državljana BiH zbog postojanja osnova sumnje da su pokušali prokrijumčariti devet ilegalnih migranata iz Srbije u BiH.

 

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a primijetivši pripadnike Granične policije BiH, jedna osoba udaljila se u pravcu Srbije, dok su spomenuti državljani BiH uhvaćeni na teritoriji BiH. Radi se o M.P. (1975.) i M.S. (1995.).

 

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se sredstva izvršenja krivičnog djela privremeno oduzmu te dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje ljudi“. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Pakistana i Bangladeša, piše Klix.

 

Takođe, o događaju su obaviješteni i službenici Stanice granične policije Trbušnica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u cilju pronalaska osobe koja je pobjegla na teritoriji Srbije. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *