Potvrđena optužnica protiv Dukića zbog pokušaja ubistva novinara

Hronika

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Nedeljka Dukića (29) iz Kneževa zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

 

Optužnicom Dukiću se na teret stavlja da je, zajedno s Markom Čolićem, koji je nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora, pretukao Kovačevića 26. avgusta 2018. godine.

 

– Obojica su bili maskirani kapuljačama duksa i bili su naoružani metalnim teleskopskim palicama. Kovačevića su sačekali pred zgradom u kojoj stanuje i kada su ga uočili, Čolić mu je prišao s prednje strane i udario ga palicom po glavi. Dukić je Kovačeviću prišao s leđa i zajedno su ga udarali – navodi se u optužnici.

 

Od udaraca Kovačević je pao na zemlju i dok je ležao, Dukić i Čolić su nastavili da ga udaraju palicama po glavi i tijelu. Kovačević je u napadu zadobio tešku povredu u vidu nagnječenja mozga te više lakših po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

 

Dukić se više od godinu nalazio u bijegu da bi se iznenada sam predao tužilaštvu u novembru prošle godine. Od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je odlukom suda produžen.

 

(Avaz)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *