MUP RS: Zabranu kretanja prekršilo 176 ljudi

Hronika

Policijski čas u Republici Srpskoj, kao i zabranu kretanja licima sa navršenih 65 godina i više u protekla 24 časa prekršilo je 176 ljudi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Zabrana kretanja za sva lica na javnim površinama odnosila se na period od juče od 15.00 časova do jutros do 5.00 časova.

 

MUP podsjeća da će s ciljem sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom danas od 15.00 časova do ponedjeljka, 20. aprila, u 5.00 časova na snazi biti mjera zabrana kretanja svim licima na javnim površinama u Republici Srpskoj.

 

Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada /obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net/ i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje /potvrda licima koji nemaju poslodavca, a obrate se nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje da građani poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera s ciljem prevencije širenja virusa korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *