Srbija odobrila 9,3 miliona evra za projekte u RS

Politika

Vlada Srbije danas je dala saglasnost da se Republici Srpskoj upute finansijska sredstva u iznosu od 9,3 miliona evra radi realizacije započetih projekata u raznim oblastim.

 

Realizacija projekata započeta je u okviru mehanizma saradnje Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Srbije i Republike Srpske, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će početkom maja, najvjerovatnije u Etno-selu “Stanišići” kod Bijeljine, biti održan sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske, te nekoliko iz FBiH gdje je većinsko srpsko stanovništvo sa zvaničnicima Srpske i Srbije.

 

Ističući da će Srbija kao pomoć za razne projekte u Srpskoj izdvojiti 9,3 miliona evra, umjesto ranije dogovorenih oko 8,5 miliona evra, Višković je rekao da bi na sastanku trebalo da bude riječi o realizaciji dosadašnjih projekata i daljoj saradnji u realizaciji budućih projekata za koje se prave planovi.

 

Sastanku bi trebalo da prisustvuju predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i drugi zvaničnici iz Srpske i Srbije.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *